Jan Štěrba připravil kozí jogurt s jablky a medem

Největší audioportál na českém internetu

Patrik Rozehnal, Naďa Konvalinková a Jan Štěrba | Foto: Petr Jindra

Jan Štěrba připravil kozí jogurt s pečenými jablky, mandlemi a medem

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se opět přesunuli na zámeckou zahradu Chateau Mcely, kde s nimi trávil čas tamní šéfkuchař Jan Štěrba. Pro teplé letní dopoledne umíchal kozí jogurt s pečenými jablky, mandlemi a medem.

I o medu byla řeč, dalším hostem Pochoutek byl totiž včelař Pavel Honzů, který s sebou přivezl i několik sklenic medu na ochutnání a řekl nám o tom, jak se med dělá a jak poznáte v obchodech nebo na farmářských trzích ten pravý český.

Kozí jogurt s jablky, mandlemi a medem:
kozí jogurt, jablka Granny Smith, máslo, třtinový cukr, nasekaná čerstvá máta, mandle, med

Naďa Konvalinková je připravena ke konzumaci

Postup:
Zkaramelizovaná jablka - jablka oloupeme a nakrájíme na větší kostičky, hodíme na pánev a orestujeme na másle (pro barvu), přidáme třtinový cukr, necháme zkaramelizovat a přidáme na nudličky nasekanou mátu. Mandle na pánvi orestujeme. Jogurt dosladíme medem.