Slovácká drkotina
V receptech našich babiček tentokrát zastavíme na Slovácku, kde mimo jiné připravují masovou pochoutku zvanou drkotina. Nejen o tom povypráví Jaroslav Hoření a Vladimíra Jakouběová.
- ½ kg vepřových kůžiček
- 20 dkg vepřového masa
- 1 vepřový jazyk
- 10 dkg vepřových jater
- 2 petržele
- 2 mrkve
- 1 celer
- 2 cibule
- 5 stroužků česnek
- 2 lžíce octa
- majoránka
- nové koření
- celý pepř
- sůl
Pokrájené kůžičky zalijeme vodou tak, aby byly potopené, a s pepřem a novým kořením vaříme asi hodinu. Potom k tomu přidáme maso, jazyk, petržel, mrkev, celer a cibuli vše pokrájené na kostičky a dále vaříme ¼ hodiny. Vložíme ještě nadrobno pokrájená játra a vaříme dalších 10 min. Vodu neustále doléváme, aby bylo maso ponořené. Vybereme koření, osolíme, okořeníme majoránkou a utřeným česnekem, dochutíme octem, nalijeme do formy a dáme do chladu ztuhnout. Hotové nakrájíme na porce, obložíme čerstvou zeleninou a podáváme s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka