Vepřové na zázvoru a dobromysli podle receptáře farní hospodyně

Babiččiny recepty: Vepřové na zázvoru a dobromysli
2. května má svátek poměrně neznámá světice, sv. Viborada – patronka knihoven, kuchařek a farních hospodyní. A tak si pro recept zajdeme do farní kuchyně.
- 5 plátků vepřového masa
- 4 stonky dobromysle
- 4 stroužky česneku
- mletý zázvor (asi 1 plná lžička)
- 1 cibule
- sádlo
- kousek másla
- sůl
- hladká mouka
Maso naklepeme. Česnek utřeme se solí, přidáme nasekanou dobromysl, zázvor, kousíček másla a spojíme. Plátky lehce osolíme a potřeme zázvorovou směsí. Opečeme na sádle. Do výpeku přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, zaprášíme moukou a zalijeme vodou nebo vývarem. Pokud nám zbude zázvorová směs, přidáme ji a povaříme. Dochutíme solí dle chuti. Podáváme s bramborem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.