Prázdninové cestování s Cyklohráčkem. Oblíbený výletní vlak zahájil své speciální jízdy na zajímavá místa

10. červenec 2024 11:00

Dětský výletní vlak Cyklohráček zahájil speciální prázdninové jízdy z Prahy nejen po Středočeském kraji. Až do 22. srpna bude jezdit kromě víkendů i v úterý a ve čtvrtek. Jeho první netradiční trasa vedla z Prahy do Rožmitálu pod Třemšínem.

Už potřetí vyjel výletní vlak Cyklohráček na speciální Letní výlety, které připravuje Pražská integrovaná doprava ve spolupráci s Českými dráhami. Stejně jako v minulých dvou letech se i letos podívá do nejrůznějších turisticky zajímavých destinací nejen ve Středočeském kraji.

Cyklohráček

Cestující se tak mohou těšit na 14 výletů, které se uskuteční každé úterý a čtvrtek od 9. 7. do 22. 8. 2024. Podrobnosti jsou zveřejněny na obvyklých informačních portálech (na webu www.pid.cz/cyklohracek nebo na sociálních sítích).

Vlak bude vyjíždět vždy z pražského hlavního nádraží zhruba kolem 9. hodiny ranní, během odpoledních hodin se pak vrátí opět zpět do Prahy hl. n.

Ve vlaku Cyklohráček neplatí žádné speciální jízdné. Vlakem můžete jet za běžný tarif Pražské integrované dopravy, tarif Českých drah nebo v rámci Systému jednotného tarifu One Ticket. Rezervace míst k sezení se do Cyklohráčku neprovádějí.

Cyklohráček

Termíny letních jízd Cyklohráčku:

  1. července: Rožmitál pod Třemšínem
  2. července: Lužná u Rakovníka
  3. července: Dobříš
  4. července: Lužec nad Vltavou
  5. července: Libochovice
  6. července: Žatec
  7. července: Mšeno
  8. srpna: Kácov
  9. srpna: Doksy
  10. srpna: Roztoky u Křivoklátu
  11. srpna: Dobříš
  12. srpna: Lužec nad Vltavou
  13. srpna: Rožmitál pod Třemšínem
  14. srpna: Jesenice u Rakovníka
autoři: Laura Hájková , jmy | zdroje: Český rozhlas , PID , České dráhy a.s.
Spustit audio