Prof. Jan Pirk usmažil „Blančiny brambory“ s mozarellou
Dozvěděli jste se, jaká jídla má rád kardiochirurg prof. Jan Pirk z pražského IKEMu. Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal s ním smažili jeho oblíbené „Blančiny brambory“ s mozarellou.
Během vaření jste se dozvěděli, jak si lékaři trénují operace, proč má IKEM i stáj s prasaty a doktoři k nim chodí na vizity. Prof. Pirk vám také řekl, proč tak rád nosí motýlky a ne kravaty a jak vůbec často vaří.
Blančiny brambory:
syrové brambory, cibule na půlkolečka, česnek, mozarella, pažitka, trochu oleje
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.