Rady do kuchyně: Aby byly vdolky méně mastné a smetanová omáčka bez hrudek
28. říjen 2021
Dnes pro vás mám opět několik užitečných rad do kuchyně.
Aby byly vdolky méně mastné, dejte je nejdříve opéct na pár minut do trouby a teprve potom dosmažte v horkém tuku na pánvi.
Kuře nebo kachna budou upečené opravdu dozlatova, když budete kůži při pečení každou čtvrt hodinu potírat mlékem.
Hrudky ve smetanové omáčce se jako kouzlem rozpustí, když do ní přidáte špetku prášku do pečiva a necháte projít varem.
A knedlíky se vám nerozvaří, když do vroucí vody, ještě před vložením knedlíků, nasypete trochu hladké mouky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.