Vlastimil Lacina připravil a ugriloval domácí klobásy
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se přesunuli se svou mobilní kuchyní do Černokosteleckého zájezdního pivovaru, kde našli na celé léto zázemí pro Pochoutky. Ke grilu tentokrát pozvali zkušeného kuchaře Vlastimila „Jaroše“ Lacinu z restaurace Čestr v Praze. Připravil domácí klobásy.
Během povídání o českém skotu, hovězím masu a jeho uskladňování jste se dozvěděli hlavně to, jak se dělají vepřové i hovězí domácí klobásy plné masa. Grilovalo se venku na pivovarském dvoře.
Domácí vepřové klobásy:
vepřové plecko a vepřový bůček z přeštického vepře, sůl, pepř, trochu perlivé vychlazené vody, střívka
Domácí hovězí klobásy:
trochu vepřového bůčku, vyzrálé hovězí zadní, sůl, pepř, mleté nové koření, panák portského vína, střívka
Vybavení:
strojek na mletí masa, plnička klobás, gril
Reprízováno 20. července 2013.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.