Vyšel na mě John Lennon. Kvůli zpěvu i pohybům, říká člen kladenské revivalové kapely Luděk Maulis

Slavná kapela The Beatles vznikla v 60. letech v anglickém Liverpoolu. O třicet let později se na kladenském gymnáziu zrodila skupina českých „brouků“. The Beatles Revival. Její členové mají nejenom podobné hlasy, ale i pohyby, a nosí i stejné kostýmy a hrají na stejné nástroje. I proto bývají označováni za jednu z nejvěrnějších revivalových kapel. Vystupují nejenom u nás, ale i v zahraničí a jednou si dokonce zahráli i před britskou královnou.

Skupina The Beatles Revival vznikla vlastně díky školnímu úkolu. „Dostali jsme na angličtině za úkol udělat nějaký projekt. A jednoho spolužáka napadlo nacvičit pár písniček od Beatles. Tehdy jsme za něj sice dostali pětku, protože jsme tu prezentaci nikdy neuskutečnili. Ale tím to vlastně celé začalo,“ říká představitel Johna Lennona Luděk Maulis.

Luděk Maulis

O tom, že bude v kapele představovat právě jeho, se stalo tak nějak samo od sebe. „Zkoušeli jsme, komu sedí jaké party, kdo jak hraje na který nástroj a podobně. No a já hraju tak průměrně na doprovodnou kytaru, stejně jako Lennon, a mám taky trochu zastřený nosový hlas. K tomu jsem se naučil ty jeho pohyby a mhouření očí,“ usmívá se Luděk Maulis.

Jaká písnička nesmí chybět na žádném koncertu, v čem jsou podle Luďka Maulise Beatles nesmrtelní a jak přišel k fotce s Paulem McCartneym, se dozvíte při poslechu celého pořadu.

Spustit audio