Co rád jedl, jak stoloval a jaký životní styl vyznával Tomáš Garrigue Masaryk. To je téma Domácího štěstí
Jméno prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka k dnešnímu svátečnímu dni neodmyslitelně patří. A proto vás dnes budeme inspirovat jeho životním stylem i jídelníčkem.
Pan prezident se zajímal o zdravé stravování, zastával střídmost a měl rád pěkně upravený stůl. Alkohol a maso požíval jen občas a jedl pouze 3x denně. K snídani měl obvykle ovocnou šťávu, zavařeninu na topince nebo vejce naměkko. Obědval zpravidla polévku a často také ryby z našich vod, tedy kapra, štiku, pstruha nebo candáta. A k večeři míval koláč a kávu s kapkou mléka.
Ve zvyku měl také večeřet ovesnou kaši, kterou se naučil jíst v Americe. A jaké bylo jeho nejoblíbenější jídlo vůbec? Nejraději ze všeho měl švestkové knedlíky. Kdo by je nemiloval, že? Hezký sváteční den přeje vaše Iva Hüttnerová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka