Jak rychleji uvařit brambory nebo déle udržet čerstvý křen
Brambory uvaříte rychleji, když do vody přidáte trochu prášku do pečiva nebo jedlé sody. Linecké těsto se rádo trhá a jde těžko rozválet do větší plochy. Zkuste ho válet přes igelitový sáček, půjde to mnohem snadněji.
Smažený květák bude více křupat, když z trojobalu vynecháte mouku a obalíte ho jenom ve vajíčku a strouhance. Křen nebo zázvor udržíte déle čerstvý, když je zabalíte do mokré utěrky a uložíte v lednici. A sýr v lednici zase nezplesniví, když k němu do sáčku přidáte kostku cukru. Prý je to zaručené.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.