Jan Zadražil upekl buřty na černém pivu

Herec a tanečník Jan Zadražil upekl Nadě Konvalinkové a Patriku Rozehnalovi v Pochoutkách pravé české hospodské jídlo - buřty na černém pivu.

Při přípravě buřtů na sebe Honza prozradil, jak často vaří, jak se stal pizzařem v Praze, co je na míchání těsta na pizzu nejtěžší, kdy se naučil jíst ryby, proč tančí na jevišti a jak se mu tančí na konkurzu do muzikálu.

Buřty na černém pivu:
4 telecí párky (8 nožiček), ostrý i sladký kečup, 4 cibule, láhev černého piva

Postup:
Osm nožiček párků rozkrojíme na půlky, nakrájíme si čtyři cibule na kolečka. Vložíme párky s cibulí do zapékací misky (pekáčku) a zalejeme sladkým a ostrým kečupem a zalijeme černým pivem své oblíbené značky. Necháme zapéct v troubě na 180 až 200 °C.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.